Håndverker-belte

Håndverker

BMSS Advokater bistår både profesjonelle håndverkere og privatpersoner.

Bedrifter

For håndverkerbedrifter kan BMSS Advokater bistå med utarbeidelse og oppfølging av tilbuds- og kontraktsmaler. Dette er viktige verktøy får å unngå potensielle konflikter med kunden og for å slippe unødvendige og tidkrevende diskusjoner. 

En kontrakt bør som et minimum inneholde: 

  • Hvem som er partene i kontrakten. 
  • Hva som skal gjøres – det er en fordel med skisser/tegninger av arbeidene. 
  • Pris og betalingsmåte. 
  • Tilleggsarbeider må varsles av håndverker.
  • Når arbeidene skal påbegynnes og når det hele skal være ferdig. 

 

Vi har faste avtaler med flere håndverkere, hvor vi garanterer et innledende svar innen kort tid, og en svært konkurransedyktig prisavtale. Det kan være din bedrift har behov for rask avklaring av utgående e-post eller tilbud, eller bare en rask telefon med rådgivning rundt mulige fremtidige uenigheter med kunden, og hvordan dette kan unngås. Innenfor en slik avtale vil du også kunne tilby dine ansatte juridisk bistand av mer personlig art, også dette til en konkurransedyktig avtalepris. 

Ta kontakt med oss for en prat om hva til kan tilby deg og din håndverksbedrift. 

Privatpersoner

På håndverktjenester utført av fagfolk vil du ordinært ha 5-års klagerett på eventuelle feil og mangler. Håndverkertjenesteloven stiller krav til den utførte tjenesten. Loven forutsetter at det skal leveres til avtalt tid og til avtalt pris, og at det utførte arbeidet skal være i avtalt stand. 

Om du oppdager en feil eller mangel er det svært viktig at du reklamere over forholdet så snart det lar seg gjøre. 

Dersom du mener at arbeidene ikke er utført i henhold til det avtalte kan du blant annet holde tilbake kjøpesummen, kreve retting, kreve prisavslag, heve (si opp) avtalen eller kreve erstatning. 

Mange er av den oppfatning av at det å benytte seg av advokat til en slik konflikt er dyrt, men dette stemmer sjeldent. I saker som dette vil du ofte kunne få dekket inntil kr. 100 000,- gjennom din egen boligforsikring, ettersom man her oftest har en rettshjelpsdekning. Du må selv dekke en egenandel for dette, men advokaten vil kunne hjelpe deg med søknad og dialog med ditt forsikringsselskap. 

Ta kontakt med oss for en uforpliktende og hyggelig prat om din sak. 

Relaterte artikler

Eksempelpost 2

Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Fusce dapibus, tellus

Eksempelpost

Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Fusce dapibus, tellus

[ff id="1"]

TJENESTER